SOMMARMENY 2019

Observera att menyn kan förändras något under säsongen då vi jobbar med lokala leverantörer och odlare samt att rätter kan ta slut under dagen. Vi lagar mat från grunden!

SMÅTT & GOTT

CRÊPERIETS CHARKTUGG

Skivor av forbondekorven från Björks chark i Färila och alspånsrökt skinka från Delsbo. Serveras med picklad rödkål 105,-

Dryckesförslag: Rött italienskt vin  Norrlands guld 5,3%

CRÊPERIETS OSTTUGG

Färskosten från Jarseost inlagd i olja och färska örter serveras med fröbröd. 95,-

Dryckesförslag: Rött italiensk vin Torr Prosecco

CRÊPERIETS VEGANTUGG

Bitar av lyxig mjölkfri ost med picklad rödkål och fröbröd. 95,-

Dryckesförslag: Orbaden pilsner Rött italienskt vin

MATIGA GALETTER

KOMPLETT GALETTE *glutenfri

En traditionell galette med ost som får smälta på galetten, tunna skivor skinka på svensk gris, rökt i Delsbo och ett krämigt ägg. Serveras med en tomatsallad på KRAV-odlade tomater från Nordsjö.130,-

NÄSSELGALETTE *vegansk *glutenfri *laktosfri

 Mjölkfriost från Violife toppar denna helt veganska galette. Med KRAV-potatis vänd i vår egna lyxiga nässel- och dillpesto, ringlad linfröolja och picklad rödlök är en ny favorit i köket. 130,-

SOMMARLAX GALETTE *glutenfri

Skivor av gravad ASC-märkt lax och ost som fått smälta direkt på galetten. Serveras med krispig äpple- och sellerisallad i delsboyogurt och grönkål direkt från vår köksträdgård 175,-

JARSEGALETTE *glutenfri *vegetarisk

En av våra galetter som varit med från start. Krossad färsk KRAV-potatis från gården Björs som smälter ihop med delikat krämig färskost från ysteriet i Pallars. Toppas med brynt smör o hackade örter. Serveras med en sallad på KRAV-odlade tomater från Nordsjö. 130,-

SIDFLÄSK GALETTE *glutenfri

Gästernas favorit hänger kvar! Krossad KRAV-potatis från gården Björs med brynt smör salt o pepper på galette, strösslas med tärnat stekt sidfläsk från Delsbo. Serveras med rårörda lingon! Går att beställa utan galette145,-

PRISAD ÄLG GALETTE *glutenfri

Skivor av alspånsrökt älginnanlår, en lokalt producerad produkt från Färila som vann Guld i charks SM 2018, och ost som får smälta direkt på galetten med Björspotatis. Serveras med pepparrotcreme och tomatersallad med tomater direkt från växthusen i Bredänge. 225,-

BARN GALETTE *glutenfri

Riven ost som vi låter smälta på galette ihop med tunna skivor delsborökt svensk skinka. 99,-

SÖTA CRÊPES

MOCCACRÊPE

En kula vaniljglass på nystekt crepe. Toppas med hemgjord espressosyrup och krossade kaffebönor. 110,-

NUTELLACRÊPE

Nystekt crêpe med hemgjord chokladsås och klassisk nutella. Serveras med vaniljglass och grissini 85,-

HAVTORNSCRÊPE

Vår egen delikatessmarmelad kokad på Järvsöodlade havtorn, serveras med vaniljglass på crepe och 110,-

HALLONCRÊPE

En hallonkompott på KRAV-odlade hallon och mindre socker passar fint till barn. Serveras med en kula vaniljglass och rullrån 85,-

SOCKERSMÄLT RABARBERCRÊPE

Mormors dessert med sockersmält rabarber och kardemummayogurt på nystekt crepe 110,-

ANNAT GOTT

CREPERIETS KORNMJÖLSKAKA

Efter ett gammalrecept från Hassela har vi tagit fram denna goding på kornmjöl från TEVEKVARN i Järvsö. Kakan är vegansk. Serveras med eller utan grädde och lingon 45,-/65,-

CHOKLAD

Vaniljglass, med ringlad hemgjord chokladsås, maräng, grädde och rullrån. 75,-

BÄRSIRAP

Vår egen bärsirap på svarta vinbär, rabarber, blåbär och hallon på vaniljglass. Toppas med grädde, havrecrunch och rullrån 75,-

LYXIG OLIVOLJA

 VI toppar en enkel kula vaniljglass med finfin olivolja och flingsalt. Väldigt gott! Serveras med grissini. 65,-

GRANSKOTTSYLT

Vågar du testa något annorlunda så ska du prova vår granskottssylt på vårens handplockade skott. Serveras ringlad på glass med grissini 95,-