KVÄLLSMENY VINTER

Vi lagar mat efter säsong och är passionerat intresserad av råvaror från bygden och skogen! Det är kärnan i hela vår verksamhet och grunden i vår matlagning. Varmt välkommen till vinterrestaurangen på berget!

MINDRE

Crêperoll

Crêperoll fylld med syrlig ost- och grönkålsröra serveras med tomatmarmelad 115,-

Dryckesförslag Rött vin/ Prossecco

Charkbräda

Tunna skivor rökt delsboskinka och rökt forbondekorv från Färila. Serveras med äppelstomp 115,-

Dryckesförslag Orbaden pilsner/must

MATIGT

Sidfläsk & lingon

Fläsk från Delsbo som rökts långsamt för att behålla sina goda egenskaper. Vi tärnar, steker och strösslar det över Annas kravodlad vinterpotatis och serverar det med brynt smör och rårörda lingon 169,-

Dryckesförslag Organic smash Pilsner/Norrlandsguld/ Organic smash Lätta stintan

Älg & plommonkompott

Vi låter Mariannes färskost smälta på galetten med Annas kravodlade vinterpotatis. Tunna skivor av rökt älginnanlår från Björks i Färila med plommonkompott 195,-

Dryckesförslag Rött italienskt vin/ Torr svensk äppelcider 5,2%/ Torr fransk päroncider 2,5%

Stekt rotselleri

Egenodlad rotselleri som vi råsteker i skivor och serverar med Sofias broccoli på lyxig ostplätt på stekost från ysteriet i Forsa. 175,-

Dryckesförslag Vitt italienskt vin/ Norrlandsguld 5,3%/ Svensk mousserande äppelmust

SÖTT
Salted caramel crepe delux

Nystekt crêpe med vår egna kolasås på kondenserad mjölk, chokladsås, glass, grädde, marshmallows och egnkomponerat nötkolaströssel 125,-

Fattiga riddare

Vi vänder Jennifers kanelbullar i smet och steker dem lätt. Serveras med rårörda sommarbär och vispad grädde 125,-

Granskottsylt

På våren plockar Malin massor med granskott som vi kokar med råsocker och citron. Vi serverar den med en kula glass. 75,-