KÖKSTRÄDGÅRDEN

EN SMAK AV BYGDEN

Lokala råvaror är kärnan i vår verksamhet. Vi använder därför bara lokala råvaror av hög kvalitet i den mat vi serverar på Järvsö Crêperie. Tack vare vår egen köksträdgård och våra fantastiska lokala leverantörer kan vi erbjuda våra gäster smaker från bygden och skogen året om.

ODLAR MAT & LYCKA


Jag har i hela mitt liv älskat att odla, påta i jorden och se saker växa. Drömmen har länge varit att själv kunna odla mer av de grönsaker och örter vi använder i crêperiet. Från och med nu har jag fått möjlighet att göra det. Vi har nämligen fått tillgång till 400 kvadratmeter mark i direkt anslutning till crêperiet nere i byn så i vår har vi anlagt en större och helt ljuvlig köksträdgård där jag får gå lös som jag vill. Älskar´t!

ODLINGARNA

I sommar odlar vi grönkål, svartkål, spetskål, spenat, gul zucchini, rotselleri, stjälkselleri och sallat. Allt driver vi själva upp från frö. Vi täckodlingar och har några riktigt fina djupbäddar. Vi praktiserar växelbruk och gödslar med bokashi. Menyn i crêperiet varierar efter säsong och vi går ut och direktskördar i köksträdgården när vi gör din sallad.

Vi odlar även blommor som rosenskära, sommarrudbeckia, atlasblommor och luktärter. Planen är att kunna sälja både grönsaker och vackra blombuketter från vår köksträdgård senare i sommar. Vi kommer även att sälja potatis, gurka och tomater från Björs i Järvsö samt vetemjöl från
Tevekvarn.

Jag har även ett spännande projekt med växthusodling på gång. Mer om det senare!

Köksträdgården är öppen för besökare. Välkommen att bara strosa runt och titta eller varför inte slå dig ner på en mysig plats med en god kaffe och en bok?

HITTA OSS

Crêperiet ligger på höger sida efter järnvägen när du kommer från byn. Parkering finns i anslutning. Stenevägen 12 827 51 Järvsö

KONTAKT